Události: YUMJAM 6.0

Gamejam 24. - 25. 6. 2023 v prostorách oboru Game Art na Francouzské 99 v Brně.

yumjam 6 banner

Blíží se konce školního roku a s tím i čas na poslední YumJam! Bude to velké, upečete hru za víkend?


Cílem akce je v krátkém čase vytvořit jednoduchou digitální či deskovou hru, na které můžete pracovat v týmech, nebo jako jednotlivci. Doporučejeme však týmovou práci, protože se můžete pustit do zajímavějších projektů, ale také rozvíjet své soft skillz a navazovat nová kamarádství. Ve skupince si také užijete mnohem více legrace a nebudete se cítit blbě, když vám něco nepůjde, protože nebudete jediní!

Akce se neváže na jiný větší game jam, ale i tak věříme, že do tvorby dáme maximum, protože kdo by nechtěl mít hezkou hru na svém itch.io profilu. A když tam za každý jam přibude jedna hra, tak se budete moci ohlédnout a vidět, kolik jste toho již zvládli a jak se vaše tvorba vyvíjí. :)


Potkáme se všichni společně v Brně v prostorách oboru Game Art (Francouzská 99) a to od sobotního rána 8:00 do nedělního večera. Konec práce plánujeme na 17:00, abychom si pak výtvory mohli vzájemně odprezentovat a zahrát. Hromadný úprk ze školy je pak plánován mezi 19:00 a 20:00.

V průběhu celé akce vám bude k dispozici technické zázemí oboru a samozřejmě možnost konzultací od lektorů herní tvorby.

Pokud máte obavu, že nejste na takovou výzvu dostatečně připravení, můžeme vás ujistit, že právě gamejam je výborná příležitost, jak si jakoukoliv část herního vývoje vyzkoušet a takzvaně si ušpinit ruce. Není nic hodnotnějšího než vlastní zkušenost. Ať jde o ilustraci, modelování, programování, game design, stříhání kartiček, zvukařinu či psaní scénáře. Těšíme se jak na naprosté nováčky, tak i na ostřílené matadory herní tvorby.

A ve chvíli kdy se vám nesejde vlastní tým, taky se nic neděje, můžete se na místě domluvit s ostatními účastníky, případně zkusit něco úplně sami s naší podporou. :)

Pokud vás událost zaujala, neváhejte se přihlásit přes tento registrační google-formulář a navštivte náš discord, kde se budete dozvídat bližší informace k akci.